Het schooljaar 2019-2020 is begonnen. Op Het Baken richten we ons in de eerste schoolweken op de vorming van de groep. We noemen dat ''De Gouden Weken.'' Een goede start van het schooljaar is cruciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. 

In de eerste schoolweken zijn alle units (groepen) op ''reis'' geweest. De kinderen uit unit 1-2 zijn naar speeltuin Het Neshof in Onderdijk geweest. Voor de kinderen uit unit 3-4 stond een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen op het programma. 
Vanaf groep 5 mochten de kinderen op kamp naar ''De Gouwe Droom in Bovenkarspel.'' De kinderen uit unit 5-6 bleven daar 1 nachtje slapen. Unit 7/8 verbleef daar twee nachten. 

Mede dankzij het prachtige zomerse weer kijken we terug op een geslaagde eerste schoolweek. In de groepen gaan we de komende weken verder bouwen aan een goede sfeer en het opbouwen van onderlinge relaties. Dit doen we mede via de aanpak van De Kanjertraining. Daarnaast komen natuurlijk ook de overige schoolvakken weer aan bod.