Op de nationale buitenlesdag, dinsdag 22 september, hebben alle kinderen van basisschool ‘Het Baken’ en peuterschool ‘Klein Duimpje’ 75 vlinderstruiken geplant. Dit alles onder leiding van een enthousiaste groep vrijwilligers, Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon en de leerkrachten van ‘Het Baken’. Uiteraard werden deze ochtend de Corona maatregelen goed in acht genomen.

Aanleiding was een initiatief vanuit Stichting Polderpioniers. Deze stichting heeft in de afgelopen twee jaar in en rondom Wieringerwerf in samenwerking met Kernbeheer al grote stukken openbaar (gras)groen ingezaaid met mooi bloeiende en geurende bloemenmengsels (zogenaamde‘Bijenbunders’) om hiermee de biodiversiteit in de polder te vergroten. En zo de omgeving voor mens en dier een beetje mooier te maken!

Al vroeg in de ochtendmist werden er door (groot)ouders, Kernbeheer en vrijwilligers van stichting Polderpioniers gaten gegraven waar de vlinderstruiken in geplant zouden worden door de kinderen. In totaal werden er 75 vlinderstruiken geplant op het ‘oude DWOW veld’, een groot grasveld naast Het Baken. Dankzij een subsidiebijdrage van het Windfonds was het mogelijk om de vlinderstruiken aan te schaffen. Het zware werk werd met veel plezier door de kinderen gedaan, alle struiken werden met de hand in de gaten geplaatst en met grond aangeaard.

Na het planten van de struiken was er de officiële overhandiging van de door de gemeente bekostigde ‘Scharrelkids’ leskist aan Het Baken. De leskist kan perfect gebruikt worden door de leerkrachten tijdens hun IPC-lessen. Het thematisch werken op Het Baken vindt ook buiten de muren van de school plaats. De vlinderstruiken en de bloemenmengsels bieden weer nieuwe mogelijkheden om de buitenruimte te integreren in het onderwijs.

          buitenlesdag 1      buitenlesdag 3