Na de meivakantie wordt in groep 1/2 gestart met het thema ‘’bouwen’’. Er wordt gestart met ‘waar woon jij?’ In wat voor soort huis woon je en waar in Middenmeer staat dit huis? Hoe komen de kinderen op school? Daarna leren de kinderen wat er nodig is om een huis te bouwen. Welke beroepen horen daarbij en welke materialen zijn er nodig. Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf heel veel bouwen!

Groep 3/4 gaat werken aan het IPC thema ‘Circus – beweging en vermaak’. In dit thema leren de kinderen hoe het circus ontstaan is maar ook hoe je een tent kunt maken en gezichten en gezichtsuitdrukkingen kunt tekenen.

In groep 5/6 wordt er gewerkt aan het thema ‘Red de wereld! – regenwouden’. De kinderen gaan leren waar de regenwouden zijn. Ook leren ze welke producten uit het regenwoud gebruikt worden in ons dagelijks leven en hoe het komt dat het regenwoud wordt vernietigd. Ten slotte leren de kinderen over de manieren waarop mensen proberen het regenwoud te redden.

Groep 7/8 gaat het deze laatste periode van het schooljaar hebben over het thema: ‘Wat als het jou overkomt? In deze unit gaan de kinderen onderzoek doen naar verschillende rollen van Nederland tijdens oorlogen en gevechten in de 20ste eeuw: het slachtoffer tijdens de Tweede Wereldoorlog, de agressor in de strijd om onafhankelijkheid van Indonesië en de scheidsrechter tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië.

In alle groepen staat hetzelfde persoonlijke leerdoel centraal namelijk: communicatie. ''Ik kan goed naar een ander luisteren en vertellen wat ik bedoel'' staat centraal binnen de hele school.